
kleine appeltaartjes om uit te delen
Ingrediënten voor 10-12 taartjes:
400 gram bloem, 225 gram boter, 225 gram witte basterdsuiker, 8 gram bakpoeder, 1 losgeklopt ei, 4 appels
Overige benodigdheden: muffinvormpjes (van HEMA bijvoorbeeld)
STAP 1.
Deeg maken
kneed bloem, boter, basterdsuiker, bakpoeder en de helft van het ei tot een mooi deeg
STAP 2.
Vormpjes bekleden
Bekleed de muffinvormpjes met deeg, zoals je dit normaal ook bij een spring vorm doet. Je hoeft de vormpjes niet in te vetten.
Zorg dat je wat deeg overhoudt om de bovenkant later te bekleden.
STAP 3.
Taartjes vullen
snij de appel in kleine stukjes en breng op smaak met (vanille) suiker en kaneel. Voeg eventueel rozijntjes toe.
STAP 4.
'Dakje' maken
Maak van het resterende deeg dunne smalle reepjes en leg deze kruislings over het appelmengsel.
STAP 5.
Appeltaartjes bakken
Bak de taartjes in 30-35 minuten af op 170 graden (heteluchtoven)
* deze content bevat affiliate links (disclaimer)
